tisdag 17 februari 2009

Lika spännande varje gång

Igår träffades vi i SELMA. Vi hade läst Philip Roths Konspirationen mot Amerika. Ett par av oss hade inte hunnit med (Det gör inget!) men vi som läst var positiva. Fascinerande och spännande. Jag blev lite förvånad över att den var mer barndomsskildring än samhällsskildring. Klart läsvärd!


Till nästa gång ska vi läsa islänningen Jon Kalmar Stefánssons roman Sommarljus och sen blir det natt. Den har blivit mycket omskriven och det ska bli spännande att läsa den. Jag har ställt mig i kö på biblioteket (som ännu inte köpt in den och har nr i 10 i köplats) så jag får väl se om jag hinner till nästa träff.


M berättade att hon i Spanarna (på radions P1 ni vet) hade hört om en spännande affär i London, School for Life där man kunde boka in sig hos en BIBLIOTERAPEUT. Tanken är att när och om man i livets olika skeden drabbas av svårigheter eller bekymmer eller bara vill ha lite vägledning så kan man i böckernas värld få den hjälp man behöver. En särskild biblioterapeut väljer då ut lämpliga böcker som man ska läsa och begrunda. Man behöver faktiskt inte resa till London för att få en konsultation utan kan besöka dem på webben:

http://www.theschooloflife.com/bibliotherapy.aspx

Där finns det exempel på terapilästips. För att under en smekmånad få en lämplig start på sitt äktenskap kan man till exempel läsa Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger och skall absolut INTE läsa Anna Karenina eller något av Thomas Hardy.
De har också en webbshop där man bland annat kan köpa ett Biblioterapikit (se bild) som, förutom en voucher för en terapikonsultation, innehåller te, tofflor, miniläslampa, anteckningsbok, Alan Bennetts The uncommon reader och Maryanne Wolfs Proust and the squid.
Nästan oemotståndligt eller hur?

1 kommentar:

  1. Om någon har lust att få hjälp med att bekämpa sin önskan att gifta sig - läs På Chesil Beach av Ian McEwan. En mästerlig skildring av missförstånd!

    SvaraRadera

LÄSSUGEN? SÖK HÄR!