onsdag 28 januari 2009

Bokcirkel







Den 13 oktober 2003 startade jag en bokcirkel. Vi är nu sju medelålders (får man väl säga)kvinnor som träffas ungefär varannan månad. Det är SÅ roligt. Vi har lärt känna varandra och pratar förstås inte bara böcker. Vi har valt böcker på lite olika sätt. De första åren bestämde vi gemensamt vad vi skulle läsa, men sista åren har vi gjort så att den vi träffas hos har fått bestämma bok. Det är alltid spännande att få se vad det blir. Det har också gjort att vi har fått läsa sådant som vi kanske annars inte själva hade valt. En väldig blandning har det blivit - vilket framgår at bilderna.

Vi har också alltid en Våravslutning när vi åker iväg på någon utflykt. Vi har bland annat varit på Dagermangården i Älvkarleby och fick där en fantastisk upplevelse tack vare Bengt Söderhäll och Urban Forsgren. Vi har också varit i Stockholm på Strindbergmuseet och i Leksand på Hildasholm. Vi håller just nu på att fundera vad vi ska hitta på i vår.


Vi firade alltså fem-årsjubileum förra året och under åren har vi funderat på vad vi ska kalla oss. Plötsligt kom jag på det och föreslog för mina läskamrater att vi ska kalla oss för SELMA. Efter Lagerlöf förstås men också efter våra initialer. Så nu är vi Bokcirkeln SELMA!

1 kommentar:

  1. Det låter jättetrevligt! Kul att ni fortfarande håller på. =) Mycket spännande läsning, ser jag!

    SvaraRadera

LÄSSUGEN? SÖK HÄR!