söndag 8 mars 2009

TV-tips

Oscars pappa befinner sig högst upp i ett av Twin Towers när flygplanen brakar in den 11 september. Oscar är hemma och hör sin pappa på telefonsvararen: "Är någon där? Hallå? Det är pappa. Om det är någon hemma, så svara. Det har hänt något här. Jag ville bara tala om att jag är okej och att ni inte ska oroa er." Det är det sista Oscar hör av sin pappa. Telefonsvararen gömmer han och ibland tar han fram den i hemlighet och lyssnar till pappans sista meddelande.I en garderob hittar Oscar en vas med ett mystiskt kuvert i. Han bestämmer sig för att undersöka saken. (från Bokus) Rörande, sorglig, rolig, varm och .... alldeles alldeles underbar.
I kväll kl. 22.00 i SVT1 är det seriestart för UR:s ORDET OCH BOMBEN. Ikväll handlar det om just Jonathan Safran Foers Extremt högt och otroligt nära som var en av de första romanerna om attentatet i New York den 11/9.

Foer har också skrivit den lika underbara Allt är upplyst om en ung mans sökande efter sina rötter i Ukraina. (Är filmatiserad med fantastiskt soundtrack)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LÄSSUGEN? SÖK HÄR!