torsdag 12 mars 2009

Mystisk Charles Dickens

Dan Simmons har skrivit en roman som handlar om författaren Charles Dickens sista år. Så här skriver Sciencefictionbokhandeln om den i nya katalogen:"1865 reser den då 53-årige Charles Dickens med tåg till London. Författaren står på höjden av sin popularitet. Med sig har han sin hemliga älskarinna. Då drabbas han och älskarinnan av en olycka som förändrar livet för alltid. Började Dickens leva ett dubbelliv efter olyckan? Han tycks i alla fall utveckla en fascination för slumkvarter, döda kroppar, våldsamma brott och opiumhålor. Genom Wilkie Collins, vän och rival till Dickens, berättar Dan Simmons en historia som kunde vara sann. Han utforskar författarens sista år i livet och ger nyckeln till hans sista, oavslutade verk: The Mystery of Edwin Drood."



Oj,oj,oj jag känner att jag vill HA DEN NU! Nåväl, jag sätter den på önskelistan och på BookMoochwishlist, så får vi se...




Kanske ska ta itu med hans bok The Terror som handlar om sir John Franklins polarexpedition som 1846 fastnade i isen under sökandet efter Nordvästpassagen. I två år har besättningen på skeppen HMS Erebus och HMS Terror hållits fångna av isen. Men deras värsta fiende är inte kölden, matbristen, botulinet i de usla konserverna eller vansinnet som kommer krypande över isvidderna. Det är en varelse. Något som smyger runt ute i mörkret, dyker fram och dödar sjömännen ombord på de fastfrusna skeppen. Härligt läskigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LÄSSUGEN? SÖK HÄR!